Arhiva: AktualnoPOOLVijesti

Vijesti AktualnoVijesti PoolVijesti SnookerFlash News
Završen 1.ciklus PPM-a 2023…..

28. February 2023.by Darko Hojan
Završno za web finalno

Prvo značajno natjecanje našeg kluba u POOL sportu ove kalendarske godine koje se održalo kao jedno od četiri(4) ciklusa u sklopu POOL PRVENSTVA MAXIMUMA 2023 (u daljnjem tekstu PPM-2023) je odigravanjem finalnog meča 1.POOL LIGE  uspješno završeno.

Nastupio je točan, maksimalan broj od 64 natjecatelja koji su bili podijeljeni u četiri(4) zasebne Lige, svaka sa 16 natjecatelja, ovisno o  igračkoj kvaliteti i umijeću svakog pojedinca sukladno poziciji na našoj službenoj ranglisti te ostvarenim rezultatima u prethodnom razdoblju.

Svaki natjecatelj je ovisno o Ligi i plasmanu koji je ostvario dobio određeni broj bodova koji ulaze u zasebnu Ranglistu PPM-2023 prema kojoj će se nakon završetka predviđenog za konac prosinca 2023 formirati i iznos nagrada za najbolje kao i za jednog “lucky losera”. Ukupni garantirati nagradni fond iznosi 600,00 E , a očekivani 1000,00 Eura koji će se podijeliti između natjecatelja prema točno određenom ključu.

Kako “PPM-2023” ranglista izgleda nakon prvog od četiri ciklusa, dakle nakon završetka prve četvrtine Prvenstva?

Iz rangliste se već može zaključiti tko su bili najuspješniji pojedinci startnog ciklusa u najjačim ligama:

1.David Lustig  – pobjednik 1.POOL LIGE
2.Ivica Prpa– pobjednik 2.POOL LIGE
3.Jan Biškup – pobjednik 3.POOL LIGE
4.Nino Jozić – pobjednik 4.POOL LIGE

Kratki osvrt na ovaj prvi ciklus :

Sve četiri Lige su bile neočekivano kvalitetne i “jake” dok su pobjednici ipak manje više očekivani. David-Vihor je u kratkom periodu postao klasa za sebe i toliko je nadmoćan, takvom lakoćom dominira i evidentno je nestvarno veliki talent tako da UO kluba ozbiljno razmišlja o njegovog budućnosti.
Osim Ivice Prpe koji se nalazi u najboljim godinama za naš sport i igra sjajno, zrelo, promišljeno i doista je teško pobjediv, ostala trojica pobjednika Liga su de facto kadeti i juniori! i sva trojica zajedno nemaju ni 60 godina ukupno, što naravno posebno raduje.
Kakav je samo talent Jan Biškup koji je eto,  tek s 14 godina osvojio i Ligu a u Snookeru ušao u 1.Ligu što se čini skoro nemoguće obzirom na kvalitetu natjecatelja u snooker Ligama.!??
Nino Jozić je u svojem prvom nastupu ikada odmah osvojio Ligu što je potvrdilo našu procjenu da je riječ o izuzetno talentiranom i vrsnom igraču te jako korektnom sportašu..

Ovako izgleda raster završnice 4.POOL LIGE :

RASTER 3.POOL LIGA (link)

RASTER 2.POOL LIGA (link)

RASTER 1.POOL LIGA (link)

Početak ove sezone protekao je odlično i sigurno smo da će se i nastaviti. 1.ciklus Snooker Prvenstva Maximuma je već očekivano vrlo uspješno u tijeku, a kroz dva tjedna održati će se i tradicionalni trodnevni turnir : MAXIMUM POOL MASTERS 2023g. na kojem nastupaju isključivo najboljih 16 igrača prema službenoj Ranglisti na dan 31.12.2022g. Precizne informacije biti će objavljene kroz 3-4 dana..

2.ciklus “PPM-a 2023” na redu je prema kalendaru odmah iza Uskrsa, dakle 10.4.2023.

Svim našim brojnim natjecateljima, članovima, gostima i prijateljima zahvaljujemo na sudjelovanju i doista fantastičnoj, prijateljskoj atmosferi koja sve svakodnevne brojne teškoće svih nas u ovim gadnim, teškim vremenima čini podnošljivijima. Brutalna poskupljenja u svim segmentima života  veliku većinu nas stavlja u još veće stresno stanje nego inače, ali moramo izdržati i sačuvati naš klub, rijetku oazu relaksacije i opuštanja.

Hvala svima i pazite na sebe!

Vaš
Max-Team