Arhiva: AktualnoSNOOKERVijesti

Vijesti AktualnoVijesti PoolVijesti SnookerFlash News
SNOOKER LIGE 2023 – CIKLUS BR.1

19. February 2023.by Darko Hojan
MAXIMUM LIGE 2023 -web najave ciklus 1

Nakon cijelog niza raznih natjecanja u našem klubu, a odmah po završetku ponovno perfektnog i nikad boljeg 1.ciklusa MAXIMUM POOL PRVENSTVA 2023 koji će završiti ovaj tjedan, 22.-26.2. u sve četiri (4) Lige, započinje natjecanje koje se možda i najnestrpljivije očekuje : MAXIMUM SNOOKER PRVENSTVO 2023 -1.ciklus ( u svim daljnjim tekstovima MSP2023-1.ciklus).

Svih 48 raspoloživih mjesta, točno po 16 u naše tri (3) Lige, bila su popunjena unutar 24h i obzirom na novi format, vrstu natjecanja, ukidanje kotizacije, a uvođenje nagradnog fonda (bez brige, mi se uvijek držimo i držati ćemo se amaterskih sportskih načela i ostati ćemo u tim gabaritima) izgleda da nas čeka ponovno novi korak prema boljem, iako smo svjesni da vrijeme u kojem živimo je sve samo ne obećavajuće. Baš zato, treba još više rada, znanja, sustavnosti, planiranja i ovakvo članstvo kakvo mi imamo. Hvala vam! Postulati našeg kluba (ljubaznost, pristojnost, mjesto za relaksaciju, respekt prema klubu i drugim članovima, gostima te poštivanje našeg jasnog sustava organizacije u kojem je potpuno jasno tko ima koju funkciju i  zadaću) su od prvog dana kristalno jasni i neće nikad biti ni mrvicu odstupanja od njih.

U ovom snooker natjecanju počinjemo polako uvoditi novine koje će se vjerujemo sigurno svima jako svidjeti, no o toj temi u drugom tekstu…

Pogledajmo startne liste :

Doista nas sve raduje da je naš 14.godišnji Jan Biškup uspio ostvariti ulazak u 1.Ligu i njegov napredak je stvarno impresivan te nema sumnje da imamo novog top igrača koji još sedam godina (!) može nastupati u juniorskoj konkurenciji, a on se već danas ravnopravno “nosi” i sa seniorima. Zbog (ne) iskustva neće mu biti lagan zadatak ostati u 1.Ligi, no vidjet ćemo…Stariji seniori (čitati “veterani koji polako odlaze”) moraju hitno pronaći i aktivirati svoje rezerve, ako ne žele da im 1.Liga ostane samo kao “sjećanje”.

Pogledajmo odmah i ždrijeb – sve 3 Lige :

                       

Kakve su prognoze na početku prvog službenog Prvenstva Maximuma? David Lustig i Antonijo Bezmalinović su silno, vidno i enormno napredovali, a njima odmah uz bok Kolar, Miočić, Čudina, Hudina T.,Stojković itd… Da li će standardno pouzdana i još uvijek itekako “otporna” grupa 3D, Sajko, Bosnar i dr. ostati i dalje u borbi za vrh? Već nakon 1.ciklusa biti će sve malo jasnije.

Rezultate za vrijeme ciklusa, osim preko naših internih kanala mogu se pratiti i vidjeti na :
https://cuescore.com/billiardcentermaximum

Puno uspjeha svim našim natjecateljima!

Darko Hojan,
Vaš Max Team