MAX SPECIAL - Q&A

DATUM: 08.05.2020.
TEMA: Meni “Q & A”:
Kako funkcionira menu Q&A, tko sve može postavljati pitanja i na koji način ? pitanje od Damira B.

Meni je zamišljen kao opcija gdje svi zaunteresirani mogu emailom postaviti pitanje u svezi BC Maximuma i biljarskog sporta generalno, a administratori će objaviti pitanja i odgovore za koje smatraju da koriste kompletnoj široj biljarskoj “zajednici” i ne samo njoj.
Email za postaviti pitanje glasi :
info@maximum.hr

DATUM: 08.05.2020.
TEMA: Igranje i treniranje u BC MAXIMUM
Tko sve može doći i igrati u BS MAXu? Pitanje od Ivana S.


Svi posjetitelji su dobrodošli. BC MAX je otvoren za sve goste, a NE samo za članove kojih već ima jako puno – svejedno da li došli samo popiti kavicu, gledati mečeve ili odigrati koji frame snookera ili pool biljara.Jedina razlika je da članovi igraju i treniraju po povoljnijoj cijeni nego gosti te imaju lijepi popust u cijeni i kod konzumacije pića.

DATUM: 08.05.2020.
TEMA: Igranje i treniranje u BC MAXIMUM
DA LI JE POTREBAN VLASTITI ŠTAP ? PItanje od Nenada Š.

Ne, nije vam ništa potrebno. U klubu se nalazi veći broj jako kvalitetnih klupskih pool i snooker štapova kao i sva ostala potrebna dodatna oprema (kiksevi,produžeci itd..)
Naravno, naša preporuka i mišljenje je da je vlastiti štap zbog navike i rutine za nekog tko ipak malo češće dolazi na trening i rekreaciju velika prednost  pogotovo što se već vrlo solidni štapovi mogu nabaviti za samo  cca 500 – 1000kn s koferom i mini produžetkom što smatramo dobrom investicijom. Igrači koji se ozbiljnije bave biljarskim sportom MORAJU imati svoj štap,jer je kao i u svakom sportu i kvalitetna oprema važna za konačni uspjeh.
Pomoć oko eventualne nabave i dobre adrese prodavatelja u inozemstvu biti će vam rado pružene direktno u klubu od naših voditelja i trenera.
Svi članovi mogu svoje štapove i opremu pohraniti u klubu na sigurnom mjestu .

Email na koji možete poslati pitanje glasi :
info@maximum.hr

KOJI ŠTAPOVI SU NAJBOLJI ZA POOL I SNOOKER? Pitanje od Tomislava H.

Odgovor je prilično jednostavan. Najbolji štap je onaj koji vam od prve “legne”i odmah ga osjetite kao da je izrađen za vas! Cijena štapa je tu manje bitna. Ken Dohorty i posebno Stephen Hendry ,svjetski prvaci u snookeru su dugo igrali s običnim klupskim štapovima vrijednim oko 50kn i osvajali titule, no naravno da kvaliteta drva, izrade, završne obrade,karakteristike kao težina, dužina itd imaju presudnu uslugu u procjeni kvalitete pojedinog štapa.
Najbolji štapovi se sigurno mogu nabaviti jedino od proizvođača koji štapove proizvode individualno prema vašem zahtjevu i pripadaju kategoriji “ručni rad” što podrazumijeva i višu cijenu.Naše mišljenje je da se takav štap ne kupuje svaki dan i u pravilu (ako se ne slomi ili ošteti) pojedinac ga koristi cijeli život i to je sigurno izvrsna investicija, pogotovo ako to usporedimo s drugim sportovima : jedne vrhunske tenisice koštaju oko 150 -250 Eura i potroše se za jednu-dvije sezonu. Najbolji snooker štapovi koštaju od 700 – 1000 Eura i za 15 godina korištenja, vrijediti će skoro isti novac, dok tenisice nakon sezone možete baciti u kantu za otpad. Pool štapovi su skuplji od snooker štapova zbog posebne izrade i ukrasa,ali su također sigurno isplativa investicija.
Rekreativci ne trebaju uložiti, posebno u početku,previše novaca u nabavu štapa, jer je potrebno vrijeme i određeni nivo igre da utvrde koje specifikacije štapa su za njih osobno,optimalne.
Možemo nabrojiti neke od najpoznatijih proizvođača vrhunskih,najboljih  štapova ,no još jednom, PAŽNJA : poznata marka i skupi štap nisu nikakva garancija da će vama osobno odgovarati, a vašu igru štap neće puno popraviti ,već isključivo vježba , trud i učenje. Engleska uzrečica glasi : “Its you,NOT the cue“.

High end štapovi : Snooker :

Trevor White (čekanje na štap od 3- 5 godina)
John Parris Ultimate ( čekanje oko 2 godine)
Robin Cook ( čekanje 1-2 godine)
Maximus Ultimate ( čekanje godinu)dana itd..

Pool :

Predator,
Mezz,
Mc Dermott,
Bear,
Cuetec
su neki od najpoznatijih svjetskih proizvođača,I kod pool štapova vrijedi isto pravilo : Da li će štap odgovarati pojedincu bez obzira na cijenu ili marku,nitko ne može dati garanciju. Dakle, naš savjet ponovno glasi : obavezno prije kupnje isprobati ako je ikako moguće.
Za pool biljar poželjno je imati još i zaseban “break” štap ( štap koji se na početku igre upotrebljava za prvo razbijanje složenih kugli) te “jump” štap koji se koristi kad je potrebno “preskočiti neku kuglu”da bi se pogodila tražena objektna kugla no te dodatne štapove predlažemo da si nabave oni kojima je biljar malo više od obične rekreacije te i čistim amaterima ako im financijska situacija dozvoljava ( dobri “break” štapovi  koštaju od cca 200 – 500 E,a “jump štapovi od 50 -200E). Ove cijene koje smo naveli su samo orijentacijske  i ne odgovaramo za njihovu točnost, jer je tržište kao što znate dinamično i cijene znaju itekako variirati.
Email na koji možete poslati pitanje glasi :
info@maximum.hr

DA LI JE POTREBNO REZERVIRATI STOL PRIJE DOLASKA? Pitanje od Damira D..

Ne, ali svakako preporučamo iz dva razloga :
Stolovi su vrlo često zauzeti i to posebno od 17h, a drugi razlog je da kada rezervirati stol u točno određeno vrijeme imate 100% sigurnost da će Vas stol čekati i ne brinete da li ima slobodnih mjesta ili ne.
Rezervacije se mogu izvršiti u svako vrijeme i za bilo koji termin na broj :
095 626 1111

HoursMinutesSeconds