Pobjednici 2.ciklusa

MAXIMUM POOL LIGA 2023 završila je točno na vrijeme drugi od četiri ciklusa natjecanja i nalazimo se dakle  na polovici utrke za naslov Prvaka Lige koji ima osiguranu financijsku i ostale nagrade koje se dodjeljuju uz naše najvažnije natjecanje.

Kratki osvrt na cijeli ciklus i sve četiri Lige:

Definitivno Lige postaju iz ciklusa u ciklus sve jače i kvalitetnije, a u 1.Ligi je generalno  već izrazito teško zadržati status prvoligaša, a o vrhu gdje igraju stvarno izvanredni igrači da i ne govorimo.
2.Liga je također postalo naglašeno izjednačena i teško osvojiva, a 3.Liga ne zaostaje previše. 4.Liga je na razini kakvoj je i bila- tu se upoznaje natjecanje, većinom igraju početnici i mladi igrači ,ali oni koji imaju imalo volje i sportske kompetitivnosti brzo prelaze u više Lige.
Kao i uvijek, odnos i ponašanje natjecatelja su upravo na nevjerojatno visokom nivou, respekt prema protivnicima i klubu-savršen, a nastupio je kao i uvijek maksimalan broj igrača – 16 igrača u svakoj od četiri  Lige.

Pregled po Ligama :

MPL 2023 -2.ciklus – 1-LIGA

David Lustig – Vihor!!! i opet David -Vihor!!! Upravo je nevjerojatno kolikom i kakvom lakoćom i virtuoznošću taj U21 mladić igra, osvaja titule kao na traci bez obzira koliko mu konkurencija jaka bila!


Ivan Levar – Egzekutor je imao najbolju namjeru i volju ,čak i kvalitetu da prekine niz od tko zna koliko naslova Vihora zaredom, ali ponovno je David čudnom lakoćom odbio sve napade i  sigurno trijumfirao. Teško je uopće procijeniti koliko je David “moćan”, jer  na turnirima izvan kluba igra (i trenira) isključivo snooker gdje također briljira! (uskoro više o tome).

Iz aktualne rangliste MPL-a 2023 vidljivo je da je David već stvorio enormnu zalihu i prednost u bodovima te realno za naslov imaju šanse još jedino prvih šest (6) natjecatelja, posebno vrlo dobri igrači Hrvoje Bosnar-HB i Antonijo Bezmalinović -Bezma ,ali sigurno nisu bez šanse i sve bolji i bolji Križek kao i Ivica Prpa. Svi ostali imaju još teoretske šanse, ali to bi već svakako bilo iznenađenje. Dobro, prvih  osam (8) ulaze u nagrade, pa je svaki dobar plasman itekako tako dobro došao….3.ciklus će nam dati većinu odgovora.

MPL 2023 -2.ciklus – 2.LIGA

2.Liga je u ovom ciklusu bila doista posebna. Kad u finalu igraju neuništivi, nesalomljivi ogromni znalac biljara Pero Pantić i 14.godišnji dragulj, ultra talent našeg kluba Jan Biškup,a razlika u starosnoj dobi protivnika iznosi točno 55!!! godina kakav zaključak bi bio adekvatan, primjeren, očekivan ili mudar? Doista nitko nije očekivao to finale, posebno jer su u ovoj Ligi igrali i nepobjedivi, sigurni favorit Yegi, “biljarski Maradona” EL GRANDE, vjerojatno i najveći talent HR biljara naš junior Stojko, “neshvaćeni genij” Carlitto, Renato Express, itd itd….fantastična Liga!

MPL 2023 -2.ciklus – 3 i 4.LIGA

3.Ligu nisu osvojili favoriti Vilim Skender ili Zlatko Vukonić, već znatno bolji nego prethodnih ciklusa, naš Sandro Pračinec koji igra puno stabilnije, zrelije  i bolje te ne misli “plesati” samo jedan ciklus u 2.Ligi”. Tomislav Hudina Hutz je najavio povratak u 2.Ligu i to je manje-više suvereno i ostvario. Ništa više.
Ukupno gledajući, 3.Liga je bila bolja i jača nego prethodnih ciklusa i pošto je sve vidljivija koncentracija igrača u smislu izjednačenosti, nema sumnje da će i u 3.ciklusu to biti vrlo gledljiva i napeta Liga. Očekujemo još i povratak nakon bolesti dvojice-trojice standardnih igrača i pošto iz 4.Lige koju je osvojio odlični Hrvoje Janeš u finalu protiv juniora Darija Pračinec- Marinović  čime su obojica  ostvarili plasman u Ligu više, a također se u 4.Ligi  apsolutno afirmirao Momčilo Raspopović koji ima kvalitetu čak i za 2.Ligu pa će bez dileme biti itekako zanimljivo.

Bilo kako bilo, još jedan u nizu sjajnih ciklusa je iza nas i jedva čekamo početak 3.ciklusa ( igra se “devetka”) odmah iza ljetne pauze oko 16.8.2023, dakle iza Velike Gospe, a  koji će se igrati do 15.10.2023 kao i uvijek u terminima koji najbolje odgovaraju natjecateljima.

Veliko hvala kao i uvijek našim članovima i natjecateljima na ovako iznimno brojnom sudjelovanju, fenomenalnom odnosu i prijateljstvu. I sami svjedočite iznimnom naporu koji vodstvo kluba ulaže da sve funkcionira na najvišoj razini, a posebno nas raduje nova profesionalna oprema za stolove (čoja, kugle, četke za čišćenje itd..) a nabavili smo napokon i kompletnu opremu za novi način live streama što je u ovim izrazito teškim ekonomskim vremenima financijski skoro nemoguća misija pa je vjerojatnost da će se već dugo dano obećanje (pool live stream) napokon i ostvariti izrazito velika!
Naši članovi Tomislav Hudina i Darko Hojan su zajedno u proteklih 12 mjeseci izradili nekoliko izuzetno nužnih i korisnih aplikacija kojima će svi biti sigurno oduševljeni i enormno će doprinijeti još boljem praćenju svakog natjecanja, regulaciji termina, načinu prijava,administraciji itd…
Moramo posebno zahvaliti našim PR-(Premium) članovima (ovaj put posebno Denisu Kolaru, braći Hudina i Darku Majetiću-Yegiju) bez kojih klub ne bi uz ovakve troškove koje imamo u HR, mogao opstati ni dva mjeseca…………..no znate već : Kako bude ,bude – NEMA PREDAJE!

Svi rezultati MPL-a 2023 – 2.ciklus :

1.POOL LIGA
2.POOL LIGA
3.POOL LIGA
4.POOL LIGA

Vaš,
Max-Team

P.S. Na završetku  prvog dijela sezone, upravo je u tijeku MAXIMUM POOL CUP -PAROVI na kojem nastupa maksimalnih 32 igrača i vodi se istinski neizvjesna i napeta borba.
https://cuescore.com/tournament/MAXIMUM+POOL+CUP+2023+-+Parovi/28698799