Loza- Čudina 3

Svih naših šest (6) Maximum Liga je završilo prvi dio natjecanja u kojem su se natjecatelji trudili ostvariti što bolju poziciju za drugi dio natjecanja – “K.O rundu” u kojoj poraženi više nema pravo na poraz jer završava natjecanje, te da izbjegnu poziciju u grupi koja ih vodi u borbu za ostanak u Ligi u kojoj se nalaze.
Kakav je bio i kako je prošao prvi dio natjecanja? Nakon što smo napokon manje-više svi preboljeli tu hmm “nesretnu, mističnu” koronu i preživjeli (oni koji su se cijepili) vrlo “djelotvorna cjepiva” – tako su nam rekli – u svim mogućim varijantama (alfa, delta, omicron itd.) i što je najvažnije, svi se dobro oporavili, jer pogotovo ova zadnja varijanta tog opakog virusa nije bila za veliku većinu previše teška za podnijeti, ali nas je sve mjesec dana učinila “umornim, apatičnim, depresivnim” itd. – zlobni jezici kažu da smo to tako i tako i bez korone,  posebno nakon novih cijena u našim dućanima, a tko preživi nove račune za plin, električnu energiju, gorivo, komunalne naknade i da dalje ne nabrajamo, taj ima stvarno snažnu psihu i odlično kardiološko stanje ili se odavno “namirio i potkožio”, naravno marljivim i vrijednim radom.
Vratimo se našem sportu i klubu koji je jedan od rijetkih oaza za relaksaciju i opuštanje.
Sve Lige su program prvog dijela apsolvirale možda i najbolje do sada sa svih aspekata: Krajnje sportski odnos, kulturno ponašanje, točnost, itd., i prvi dio smo okončali u najkraćem periodu do sada iako je ukupan broj mečeva bio stvarno brojan.

Dok je u snookeru bilo manje iznenađenja, u POOL ligama je bilo “ludo”. U završnicu 1. MAX POOL Lige se nisu plasirali dosadašnji kandidati za naslov, a i prvi favorite, tako da se među osam (8) igrača koji se sad moraju boriti za ostanak nalaze barem petorica koja su se vidjela u finalu.
Ali kvaliteta igrača se digla i došla na jedan vrlo pristojan nivo i u ovoj godini gledati ćemo sigurno već i vrhunske mečeve glede kvalitete i umijeća natjecatelja.

U 2. MAX POOL Ligi sve je još potpuno otvoreno – osam mečeva osmine finala redom donose vrlo zanimljive mečeve u kojima je teško prognozirati ishod. Nećemo u ovom izvješću isticati pojedine igrače koji su to svakako zaslužili – prava iskušenja tek dolaze.
U 3. MAX POOL Ligi veliki broj novih igrača je doista ugodno iznenadio i nemamo dvojbe da je ovo od svih ciklusa najinteresantnija treća Liga ikada.

U 1. Snooker Ligi definitivno dolazi polako, ali sigurno do smjene “generacija” ili možda je preciznija teza: novi mladi i mlađi igrači su dostigli dosadašnje doajene i najbolje i biti će zanimljivo koliko dugo će “starci“ još odolijevati.
U 2. Snooker Ligi manje-više očekivani rezultati, kvaliteta prikazane igre je već vrlo solidna (ne zaboravite koliko je snooker brutalno težak sport) i tek sada u KO fazi mečevi će imati još onu dodatnu aromu, iako imamo na papiru jednog velikog favorite za povratak u 1. LIgu. Zamislite kako se zove: “Casanova 2”. Nevjerojatno.
3. Snooker Liga najbrojnija do sada, s najvećim razlikama u kvaliteti natjecatelja bila je u ovoj prvoj fazi itekako interesantna i baš nas sve zanima tko će Ligu osvojiti I ući u 2. Ligu.

Život ide dalje iako gledajući stravične prizore i slike iz Ukrajine (naša maksimalna podrška ide državi Ukrajini,nevinom narodu i nedužnoj djeci koja proživljavaju strahote koje mi znamo koliko su užasavajuće) ne možemo se ne zapitati u kakvom mi to  svijetu živimo i što nas sve još čeka.

Bavljenje sportom i opuštajuće, mirno druženje s prijateljima u klubu je sigurno jedna dobra opcija  da se barem malo sedira naša psiha i učini kratki odmak od više nego grube i teške svakodnevnice.
Nema predaje i pravi sportaši uvijek gledaju pozitivno i u tom duhu svim natjecateljima želimo puno uspjeha u drugom dijelu naših Liga!

Pregled svih grupa u svim Ligama te konačni plasman nakon Round Robin faze, to jest prvog dijela natjecanja :

1.Max POOL LIGA
2.Max POOL LIGA
3.Max POOL LIGA

1.Max SNOOKER LIGA
2.Max SNOOKER LIGA
3.Max SNOOKER LIGA

Kompletan drugi, (kao i sve rezultate prvog dijela) odlučujući dio natjecanja u Ligama možete pratiti na našoj CUESCORE stranici:
 ZAVRŠNICA 6.ciklusa MAX POOL i SNOOKER LIGA

Vaš,Max Team