David za web 2

U zadnji trenutak prije nego je vrlo zarazna omikron varijanta Covid-19 virusa ‘posjetila’ i naš klub te prisilila na izolaciju znatan broj članova (srećom, u ovom trenutku dok pišemo ovaj tekst svi članovi su ponovno potpuno zdravi i za dan-dva svi izlaze iz izolacije) uspjeli smo održati i najvažniji turnir kojim završava svaka prethodna, sportska, natjecateljska, 2021. godina – MAXIMUM MASTERS na kojem su nastupili isključivo najboljih 16 natjecatelja s aktualne rangliste i taj prestižni, vrlo popularni turnir ima posebno značenje kod svakog natjecatelja iako se ne boduje za ranglistu. Vrlo vrijedne nagrade ipak ‘utješe’ nedobivanje bodova tako da je i ovaj turnir bez obzira na teške okolnosti jako zadovoljio sve prisutne kao i natjecatelje.

Masters je završio da ljepše nije mogao! Dvojica najboljih igrača sezone, mladi David Lustig – Vihor i neobično čvrsti i teško pobjedivi Hrvoje Bosnar – HB zasluženo su na kraju i odlučili o pobjedniku Mastersa, a time i o najboljem igraču poola u Maxu za 2021. g.!
Vihor je jednostavno neviđeni talent i lakoćom kojom on ubacuje te kugle i čisti stolove je frapirajuća i šokantna. Pošto je za snooker sport još čak i talentiraniji, ova godina će biti odlučujuća u kojem pravcu će nastaviti svoj razvoj. Na oba kolosijeka – vrlo teško. HB je kao od granita i ne može se titula osvojiti ako se njega prije ne savlada – Još je upravo kupio i Predatora Revo!? (ajooj)

                                                                                                                                  Lustig, Čudina, Kolar, Bosnar (četvorica najboljih)

Ukratko o turniru:

Igrala se desetka, dvostruka eliminacija i sve do same završnice, mečevi su bili vrlo nervozni, daleko ispod razine igrača, prepuni adrenalina i promašaja, ali zato neobično uzbudljivi neizvjesni i dramatični.
I onda……..RAPSODIJA: Finale Lustig – Bosnar! Kakav je to meč bio!! To se doista ne vidi ni na raznim TV kanalima, turnirima itd. Bosnar je poveo 4:3, a da nijedan od obojice nije promašio ni jednu jedinu kuglu, ali onda Vihor vuče sve registre  i iz štapa, pet puta zaredom radi total clearance na način da smo svi ostali šokirani. Od 1/4 finala i uključujući finale od 22 moguća framea, 13 je osvojio iz “jedne posjete stolu”. Nevjerojatno, bio je to doista profesionalni nivo i to top profesionalaca. Bravo Davide!

Šteta da zbog korone malo kasnimo s izvješćem, ali evo, još su nam slike vrlo svježe i klimamo začuđeno glavom.

REZULTATI MAX POOL MASTERSA

Okrećemo se novoj sezoni u 2022. g. i već je sve spremno za 6. ciklus našeg top natjecanja – Maximum Liga, na kojem će nastupiti ponovno rekordan broj od preko 100 natjecatelja. Snooker mečevi su već započeli i nastavljaju se ovaj tjedan, a tri (3) POOL LIGE startaju za vikend 22.1.2022. Ždrijeb će se održati u petak u 21.00 h u prostorijama kluba i sve Lige su popunjene do posljednjeg mjesta.

Vratimo se kratko još na Masters. Sljedeći Masters, kako u POOLU tako i SNOOKERU, biti će nešto posebno – pripremamo za sve sudionike posebna, ugodna iznenađenja.
Da ne zaboravimo, David je osvojio vrijednu nagradu u vrijednosti cca 5000 kn i još jednom mu iskreno čestitamo!

Idemo dalje, odustajanje ne poznajemo, a neke sitne male zločeste ljude koji ne podnose tuđe uspjehe, znanje i rad, znati ćemo maknuti s puta. Dokazali smo to.

Svima želimo isključivo zdravlje, a titule su zna se za koga rezervirane 🙂

Vaš Max-Team