Najava FINALE POOL CUP 2023 a

Voilà !! Prva polovica Maximum natjecanja u 2023g. je završena i tko može, ako već nije, kreće putem Jadrana ili tko zna kuda u potrazi za (valjda) zasluženim odmorom i distancom od rutinske svakodnevice.
Definitivno sam i ja kao autor naših izvješća već polako umoran od tolikih hvalospjeva, samohvale i nabrajanja više nego brojnih, sjajnih stvari i pozitivnih događaja iz našeg kluba i mogu si zamisliti kako je tek čitateljima. Ali kakvo može biti izvješće s našeg prvog “MAXIMUM POOL CUPA 2023 -parovi” nego blago euforično i prepuno isticanja posebno lijepih i uspješnih atributa ovog neobično uspješnog natjecanja kada je istim doista i obilovalo? Već smo napisali da ako i postoje negativne pojave ili eventualne manje anomalije u bilo kojoj sferi, upućujemo da se glasnika loših i nesretnih vijesti potraži negdje drugdje- medijski prostor je toliko “zatrovan” i prekapacitiran naturalizmom, fatalizmom, hedonizmom itd. da svejedno što uključite (Tv, web, mob itd.) krene salva “crnih” vijesti ( rat ovdje, grozni ratni zločini tamo, nasilje na svakom koraku, ubojstva, elementarne nepogode, izjave mudrih političara i tkz. znanstvenika itd itd itd……..) pa krećemo u paničnu potragu (barem ja) da barem fizički isključimo te prenositelje brutalnog “crnila” koje je nažalost realnost! Evo danas sam bio prisiljen doma raditi cijeli dan na svojem PC-u  i slučajno mi je u pozadini zbog vremenske prognoze koju ovih dana osluškujemo s valjanim razlogom, ostao uključen TV emitirajući jedan poznati njemački kanal koji emitira 24h vijesti iz cijelog svijeta i ubrzo sam, nesretan kakav već jesam, skužio da cijelih osam sati, valjda Nijemci ili tko već danas tamo živi, u Berlinu love LAVA, pravog lava iliti kralja životinja koji je pobjegao tko zna od kuda i od koga….Ambiciozna, liberalna reporterka s 32 cm visokim petama juriša po ulici, zaustavlja prolaznike i oštro pita : Da li se bojite lava? Kakvog lava?-pitaju prolaznici na nekom čudnom njemačkom, ali reporterka kreće s novim rafalom, strogo izrečenih 15 riječi u sekundi, kao  kalašnjikov : što ćete učiniti ako sretnete lava? Prolaznici otvaraju usta u čudu da odgovore, ali režija već prebacuje kameru na helikoptere koji traže “lava u Berlinu”. Svakih 10-15 minuta nove vijesti o lavu, ali lavu ni traga…brzo TV kuće organiziraju okrugli stol (4 gosta- znalca) s temom : kako će se ovaj događaj odraziti na psihu lava i da li će biti političkih posljedica zbog ovog događa….U trenutku pisanja ovog teksta još uvijek ne znam da li se lav pojavio..(neki kažu da je to ipak vepar, iako snimke pokazuju lavicu tko zna gdje u Berlinu, ali evo i 40h uzastopno to je glavna i udarna vijest ..kakva pšenica za Afriku iz Ukrajinskih luka koje Rusi neprestano brutalno bombardiraju – koga to zanima..) Uh.. moram ovdje stati- očito je ovaj događaj s lavom i na mene djelovao, ali sad je vjerujem jasnije zašto ćemo mi pokušati pisati o vedrim, pozitivnim, ali istinitim  pojavama koje nas barem na trenutke relaksiraju i opuštaju.
Vratimo se na ovo prelijepo natjecanje koje je od svih dobilo izuzetno pozitivnu ocjenu, iako nam se neplanirano malo “odvuklo” u ljetne praznike pošto se istovremeno igrala i završnica 2.ciklusa Snooker Lige.


S lijeva na slici – FINALISTI : David Lustig, Milivoj Hudina, Danijel Kedić i Goran Siuc

Fiksno 16 parova (nažalost nismo mogli uvrstiti sve prijavljene parove) razvrstanih u četiri (4) grupe pokazali su kako izuzetno zanimljiva, kvalitetna i atmosferom nenadmašna mogu biti natjecanja u parovima!!
Prvi Max Cup osvajači, par Danijel Kedić i David Lustig će osim primitkom krasnih pehara za uspomenu, proslaviti i nagradom za pobjednike : “Roštilj plata” u našem omiljenom od članova favoriziranom restoranu. U finalu su u izvrsnom, dramatičnom meču pobijedili najugodnije i najveće iznenađenje Cupa – popularni par EL GRANDE – SIKY koji su do finala eliminirali i najveće i sigurne favorite! Općenito, nikad ni u jednom natjecanju u našem klubu do danas, nije bilo ovoliko iznenađujućih rezultata, ispadanja top favorita i malo je nedostajalo da dobijemo i neplanirane “outsider-e” kao pobjednike.

Evo rezultata završnog dijela :

Igrala se “osmica” – svi mečevi do 7 dobivenih framova, a uvedena je i jedna novina : Pogledajte fotku :

Umjesto klasičnog “približavanja” koje odlučuje koji će par imati početni udarac, to pitanje se rješavalo kao na slici : “obaranjem ruku”. Uz to je “jači” osim početnog udarca dobio i dva framea za nagradu i startao meč s 2-0 u svoju korist.
Čuju se glasine da se naglo povećao broj biljarskih igrača u teretani, ali to su samo “tračevi”.
Posebnu zahvalu upućujemo našem voditelju Tomislavu Hudinu-Hutzu koji je krajnjim naporom zbog godišnjih odmora, roštiljijada,  produženih vikenda, maratona, supermana itd… uspio “iskrojiti” satnicu na opće čudo i zadovoljstvo i samo se jednom paru nije moglo udovoljiti glede termina (sorry -Renato i Denis), ali Renato će sad s djecom provesti 14 mjeseca na moru pa će nekako “prežaliti”. Kako Denisa utješiti, još nismo odlučili….možda “uštipci”?
Najviše je iznenadio i to jaaaako ugodno, par Biškup J – Hudina T., ali doista, mora se priznati da je u ovom natjecanju svaki od 16 parova bio u stanju pobijediti bilo koji drugi par što je doista rijetkost i govori u prilog izvrsno izbalansiranom sastavu parova.

U naredna tri tjedna slijedi potpuni odmor od svih natjecanja, ali za organizatore je to vrijeme za pripremu 3.Ciklusa Liga u oba naša sporta i sastavi svih Liga su već poznati, posebno su “fiksne” 1 i 2.Liga – izrazito rijetko se u našem klubu dogodilo da netko ne nastupi osim zbog  više sile i sigurno ćemo moći održati ždrijeb svih Liga između 1. -6.8.2023 uz napomenu, da nijedan natjecatelj nije u obvezi odigrati svoj prvi meč prije 1.9.2023., ako mu tako odgovara iz bilo kojih razloga.

S nadom da će nas ovakve grozne, uraganske oluje i vremenske nepogode kao u srijedu 19.7. mimoići u narednom periodu te da ćemo imati puno lijepog i toplog vremena, želimo vam lijep i ugodan odmor te zahvaljujemo po tko zna koji put od srca svima na ovako lijepom klubu, članovima, natjecanjima i toliko nužnoj relaksaciji.

Za Vaš Max-Team
Darko Hojan

P.S. Opće olakšanje : ipak nisu 30 h svi mogući tražili lava – bila je to na kraju ipak divlja svinja!!??. U vrijeme umjetne inteligencije, radara, satelita, digitalizacije, nuklearnih bombi, izleta u svemir ( ako niste, rezervirajte  što prije kod Elona Muska 4 tjedna u svemiru all inclusive) itd….hmmmm, zaključak prepuštam svakome ponaosob.