Za web finalna

Još jedno novo natjecanje u našem klubu na koje se zbog “nesretne” pandemije s velikim nestrpljenjem čekalo i više od godinu dana okončano je nezaboravnim mečevima, druženjem i odličnom atmosferom u mjesecu travnju 2022. g. i bez ikakve dileme, ispunilo je i onako vrlo visoka očekivanja. Nikada do sada viđeni format (istovremeno su se timovi nadmetali u poolu i snookeru), tri sesije, šest pool i četiri snooker meča u svakom susretu, pojedinačno i parovi – ukupno (deset) 10 mečeva itd., da sad ne nabrajamo  unedogled dodatne specifičnosti koji su svaki meč učinile još atraktivnijim i uzbudljivijim, šest timova, ukupno 12 igrača svaki tim  – Liga koje se ne zaboravlja i koju su mnogi proglasili našim “NAJ” natjecanjem ikada.
Nastupilo je ukupno šest (6) timova svaki s dvanaest (12) članova, a hmmm, neobične nazive dodijelili su si sami. Igralo se u dvije grupe, RR (svaki sa svakim) po tri (3) tima, te polufinale i finale.

Na svim mečevima je bez iznimke prevladavala natjecateljska atmosfera, ali organizator, a voditelji i članovi svih timova (posebna zahvala Lozi, Miljcu, Vladi LaBombi, Danijelu, Hutzu,El Grandeu itd.,itd.) osigurali su na svakom mečom  razne kulinarske (domaće) delicije i nezaboravne slastice dok se alkohol naravno nije konzumirao. Za pobjednički tim naša Nina je ispekla posebnu tortu koja ih je sve vrlo ugodno iznenadila, ali je vrlo neobično 🙂  nakon kratkog fotografiranja misteriozno “nestala”.

Predstavimo i pobjednički tim “UNDERDOGSI” koji su vrlo umješno i mudro vodili Krešimir Čudina i Dario Miočić, ali mora se priznati da su imali i izrazito ubojiti, izbalansiran i moćan tim!


Za razliku od drugih timovi svih njihovih 12 igrača su svi podjednako dobri (odlični) i što je najvažnije svi su se snažno identificirali s timom i nije kod njih bilo “zakazao sam”. Čak je i Dario bio na svojoj top razini (obično u finalu zakaže), a to znači da ga nije moguće pobijediti.

Pehar, medalje, naslov i titulu prvog pobjednika zasluženo su osvojili: “MAX UNDERDOGS TEAM” sa sljedećim članovima:


Underdogsi su u finalu zasluženo trijumfirali protiv vrlo dobrog i nepredvidivog tima “Lozine Drvosječe” koji su za ovo natjecanje uvezli posebne digitalne! sjekirice s daljinskim upravljačem iz Kanade da budu što učinkovitiji i malo je nedostajalo da osvoje čak i naslov iako su “šarali “sa sastavom, imali neviđene kombinacije, a u polufinalu su pobijedili u pravoj drami nakon 5:5 u Shoot OUT-u  favorite “Kedilus Safire” i konzumirali najviše delicija i slastica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na zaboravljamo ni druge timove koji su sudjelovali u ovom divnom natjecanju: “KEDILUS SAFIRI” i “ZELENE HOBOTNICE”. Oba tima su ispala tek u polufinalu, a pošto su “Safiri” u svojim redovima imali dvojicu aktualnih prvaka naših Liga, te još jednog TOP 3 igrača u obje discipline očekivalo se da će stići barem do finala. Ali NE! Timsko natjecanje ima druge zakonitosti i bitna je snaga, homogenost i ujednačenost na svim pozicijama i prije svega budni izbornik tima koji ne griješi kardinalno u sastavljanju tima čak u dva meča. “Hobotnice” su čista suprotnost – nitko im nije davao šanse, ali ipak su to hobotnice koje imaju dugačke krakove što god to značilo. Bilo kako bilo, oba tima zaslužuju samo čestitke za svoj nastup jer su se igrali i nastupili kao pravi sportaši i nastupom su svakako ispunili sve postulate našeg kluba.

Dva preostala tima, “MAX  FROZEN CUES TEAM” (Smrznuti) i “MAX Da-Ma TEAM” ( Žuti) slovili su prije početka Lige za velike favorite, barem prema svojim najavama i postovima na našoj internoj grupi kluba i obzirom da imaju doista i vrlo jake sastave očekivalo se da igraju bitnu ulogu. No, kako to obično biva: puno vike, buke i galame nizašto 🙂
Članovi njihovih timova tražili su ogorčeni ranim ispadanjem ostavke svojih selektora i to u roku odmah, ali pošto u našem klubu demokracije nema i strana je, nepoznata riječ, izbornici su smijenili sve igrače svojih timova!!?? O tempora, o mores!
Bilo kako bilo, oba tima su bila fantastično raspoložena i spremna i za puno više, ali kako njihovi izbornici kažu: “nisu imali sreće”….:-)

Za MVP igrača je proglašen Vito Ferina, a odmah iza njega Luka Vučković.

 

 

 

 

 

 

Natjecanje koje dugo nećemo zaboraviti imati će svoj nastavak u prosincu ili siječnju, a da li će doći do promjena u timovima ili će ipak selektori izvući “deblji kraj” tko to zna… Bilo nam je u svakom slučaju lijepo i nezaboravno i ne sumnjamo da će sljedeći put biti još i bolje!


Veliko, ogromno hvala svima koji su sudjelovali u ovom projektu, posebno voditeljima timova,(Lozi, Jegyju,Danijelu, Kreši, Hutzu i Denisu Milosrdnom) svim igračima (njih preko 70) koji su u svakom terminu uz sve svoje obaveze pronašli vremena za svoj klub i prijatelje s kojima dijele danas nažalost rijetke trenutke relaksacije i recimo mira od svakodnevnog “ispiranja mozga”, poskupljenja, neizvjesnosti itd…  koje izgleda doista nije moguće izbjeći.
Moramo pohvaliti domaće proizvode (vrhunske delicije) kojima su nas počastili više naših članova i neka svakome bude žao tko ih nije kušao. O slasticama, El Grande-likeru da i ne govorimo.

Ne zaboravljamo da smo u ovom trenutku svakako ipak “privilegirani” u odnosu na brojne druge ljude u cijelom svijetu i zato moramo i dati ćemo svoj doprinos da naše obitavanje u ovom kratkom životu bude koliko je moguće sretnije i ugodnije, a na svakome je da odredi u kojoj mjeri i količini će biti njegov dio….

Vaš, Max Team