Screen Shot 01-10-18 at 03.57 PM

TEMA : BILJAR U HRVATSKOJ – lipanj,2020g – 1.dio

Na pisanje ove moje kolumne na web stranici “BC MAXIMUMA” potaknula me želja i potreba da događaji i aktivnosti u biljarskom svijetu Hrvatske i šire postanu transparentniji, svima bliži i jasniji te ću pokušati  što objektivnije analizirati, prikazati činjenice i zbivanja, a moje mišljenje ostati će naravno samo moje, dakle subjektivno. Ne namjeravam iznositi “optužbe ” ili slično protiv bilo koga  koje ne mogu dokazati,ali pravo na moje ocjene, procjene i utiske je osnovno ustavno pravo svakog čovjeka u demokratskom uređenju i znati ću ga koristiti.

Prve teme kolumne : Hrvatski biljarski savez (u daljnjem tekstu HBS),Biljarski savez Zagreba (BSZ) :

U HR svijet biljara ušao sam aktivno 2008 godine i u ovih 12 godina doista sam se kao voditelj kluba,igrač snookera, član nekakvih HBS-a odbora bez nekog značenja i jasnog  smisla  itd.. nagledao,naslušao i doživio toliko da bi umjesto kolumne  bilo bolje da napišem roman, ali danas ljudi nemaju puno strpljenja i ne vole duge tekstove pa sam odlučio ovu  kolumnu koja će se sastojati od više dijelova posvetiti prije svega trenutnoj situaciji u biljarskom sportu Hrvatske i grada Zagreba,posebno s naglaskom na upravljačka tijela i njihove članove, rad s mladima, organizaciju, upravo-pravni dio, marketing,transparentnost, upravljanje financijama itd,itd).

Ako Vas ova tema zanima, već u slijedećoj kolumni slijedi prva,pa druga, pa treće i koliko god će trebati, nikad detaljnija analiza svakog pojedinog  segmenta djelovanja i pripadajuće odgovorne osobe te rad upravnih tijela i njihovih protagonista  s vrlo preciznim i jasnim dokazima svake teze i cijeli niz informacija koje možda ne znate.

Do slijedeće kolumne,vratimo se opet s veseljem treningu i natjecanjima,te ostanite : “corona -free”….

Darko Hojan