david-pehar 5_cleanup

Najmlađi senior našeg kluba, 22-godišnji David Lustig napreduje strelovitom brzinom i čudesnom lakoćom niže titulu za titulom. Prestižnu, prvu od tri najvažnije “Krune” u 2023. g., “Maximum SNOOKER MASTERS 2023” osvojio je vrlo uvjerljivo što se uoči ovog vrlo jakog turnira 16 najboljih igrača u 2022. g. i nije očekivalo bez obzira što je David a la “Vihor” slovio kao jedan od glavnih favorita. Čestitamo!

Masters 2023 je svakako i više nego ispunio očekivanja. Dosta iznenađujućih rezultata od kojih moramo istaknuti pobjedu našeg omiljenog “provokatora” Milivoja Hudine, kojeg svi zovemo i poznajemo kao EL GRANDE, i koji se “pobrinuo” za ogroman, najveći kuriozitet cijelog turnira. Za ulazak u 1/2 finale propustio je prednost od tri (3) !!?? snookera dok su na stolu bile samo roza i crna kugla. Nikome nije bilo jasno kako je tu prednost propustio iako je imao rozu za konačnu pobjedu direktno pred rupom, no umjesto da ju ubaci u rupu za trijumf, odlučio je da ju kompletno promaši!!?? O tempora, o mores…

Svih šesnaest (16) natjecatelja pružilo je od njih očekivano dobru, čvrstu i natjecateljsku igru i nije bilo “outsidera” kako se to inače na ovakvim turnirima često dogodi.

Pogledajmo rezultate završnice:

 

     

Kvaliteta mečeva je varirala od doista fenomenalnih mečeva do osrednje amaterske razine, no ukupno možemo bez pretjerivanja tvrditi da se igrao vrlo solidan, amaterski snooker. Pustite profesionalce na Eurosportu – to su vanzemaljci.
Svakako moramo istaknuti i igrača koji je možda i najviše od svih napredovao u zadnjih godinu dana, našeg Denisa Kolara i sigurni smo da ćemo ga još puno puta vidjeti u finalima.
Ono što je već danima najavljivano i sve više i sigurno postaje realnost je činjenica da dolazi do “velike smjene” u TOP 10 u narednom periodu – novi, mladi i igrači najboljih godina su sve bolji i bolji, a prekaljeni iskusni lavovi pogledom sve više traže da li je osigurana medicinska pomoć za vrijeme turnira – onako, za svaki slučaj… Prirodan proces je u snooker sportu našeg kluba pred vratima. Jedino još Silver i dalje tvrdi da osvaja u 2023. g. sve titule, ali pitanje je da li i sam u to više vjeruje.

Atmosfera i sve oko turnira bila je kao što je to u Maximumu već standardno i očekivano, izvanredna i svi mečevi su uz live-stream imali i brojne gledatelje u klubu, neke dane i do jako kasno u noć. Na ceremoniji proglašenja pobjednika, bilo je zaista lijepo vidjeti onoliki broj članova i gostiju koji su nazočili predaji nagrada (po prvi put uz ostale i financijskih u iznosima  – “taman za rundu pića”) i već danas se radujemo Mastersu 2024 i nizu brojnih, slijedećih natjecanja koja slijede u 2023. g.
Posebna zahvala ide našem novom asistentu u vođenju i organizaciji turnira, Milivoju Hudini, koji je postao i vrstan sudac te mu zahvaljujemo zajedno s našim internacionalnim sucem Darijem Miočićem na kvalitetnom i besprijekornom suđenju mečeva.

Darko Hojan
Vaš Max-Team